Türkiye'de özellikle Angus adı verilen ithal etin piyasaya girmesinden sonra et kalitesinde büyük bir düşüş yaşandı. Piyasada dönerden et mutfağına et ürünlerinde yoğun olarak kullanılmaya başlandı ithal etler. Pinhan Restaurant ise, bu konuda geleneksel hassasiyetini koruyarak ithal et veya yerli ucuz et kullanımına ilkesel olarak girmeme kararlılığını sürdürdü. Bu anlamda Pinhan Restaurant, misafirlerine sağlıklı et sunmak için sadece yerli besi ve yerli kesim kullanıyor. Yerli Besi olarak Çanakkale'den Balıkesir'e sadece Marmara Bölgesi'nde özenle yetiştirilen ve özenle kesilen etleri kullanıyor.
İthal etlerin veya ucuz etlerin lezzeti olmadığı için sözkonusu etleri kullananlar tarafından ete lezzet vermek için MSG maddesi yoğun olarak tercih ediliyor. Bundan dolayı, "Ucuz Etin MSG'si Bol Olur!" demek mümkün.
Selam. Siteye benim post atabilmem için bu hakkın bana verilmesi gerekiyor. Yani nasıl bir ortam uyarlarsınız bilmiyorum ama şu anda yazı paylaşamadım... :(((
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım...
sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...
kocaman sevgiler...
canım ben geldim huuuuuu kimse varmı?
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler....neyseki ben kurbanda depoladım dolaba:) ama sonuçta onuda zamanı tükenmeden bitirmek lazım..
YanıtlaSilpaylasimlariniz icin sonsuz tesekkurler
YanıtlaSilNe yiyeceğimizi şaşırdık valla
YanıtlaSilTavuk hiç yemiyorum artık. Bursa 'da tavuklar 50 tl'ye fırladı
Paylaşı için teşekkürer
güzel paylaşımların için teşekkür ederim,mümkün olduğunca doğal beslenmeye dikkat etmeliyiz
YanıtlaSilAma bunu tüketici olarak bizim anlamamız mümkün değil. Evde olabildiğince dikkat edebiliriz, ama yaşamımızın önemli bir kısmı dışarlarda geçiyor.
YanıtlaSilBİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ...
YanıtlaSilBu bilgiler çok iyi oldu. Sağolun. bende bloğuma beklerim.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Öncelikle nazik yorumunuza cok tesekkür ederim... Ayrica da böylesine faydali bilgileri paylastiginiz icin cok tesekkürler... Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok doğru bir konu, bu nedenle dışarıda yemek yeme olayına hiç de pozitif bakamıyorum, duyduklarımdan sonra herşey katkılı geliyor bana, çok seçici olmalıyız, özellikle çocuklarımıza bu alışkanlıkları vermeliyiz...paylaşım için çok teşekkürler...
YanıtlaSilMerhaba, sayfa ziyaretiniz icin tesekkur ederim..sizin blogda da guzel faydali bilgiler var..guzel paylasimlar icin tesekkurler sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilblogunu zevkle izleyeceğim. Yararlı bilgiler için teşekkür ederim.
Sevgiyle kal.
Ne yiyeceğimizi şaşırdık artık:(
YanıtlaSilGeçtiğimiz yıllar hayvancılık yapan çok kişi bu işi bıraktı, şimdi ise kimse başlamak istemiyor bunlara kalıyoruz maalesef..
YanıtlaSil(kelime doğrulamayı kaldırmanız iyi olmmazmı sizce)
blogunuzla tanıştığım için çok mutlu oldum
YanıtlaSiltamda merak ettiğim konuları yazıyorsunuz
çok güzel yazmışsınız, bende buna benzer pek çok şey okuyorum ve ne yapacağımı şaşırıyorum...sağımız solumuz sobe...:(((...nerden kaçsak olmuyor....alternatif bir köy kurup kaçasım var şehirden....:))) sevgiler
YanıtlaSilPiyasada 2 tl .ye ekmek arası döner var. Millet ne yapsın ucuz diye yiyor ama sizin yazılarınız çok uyarıcı.Keşke herkes okuyabilse.
YanıtlaSilhuuuuuuuuuuuu hayırlı bayramlar.
YanıtlaSilHer şeyde bi şey var ne y,yeceğimizi şaşırdık valla et yemesek buna benzer katkı korucu ve katlı maddeleri var diğer ürünlerde en iyisi tası tarağı toplayıp bir köye yerleşip organik tarım yapmak :)
YanıtlaSilSaglikli beslenmek istiyoruz ama illa bir sey katiyorlar . Anlamiyorum o satalar da saglikli beslenmek istiyorsa ne yapiyor.
YanıtlaSilAllah yardimcimiz olsun.
Sevgiler
dışarda yemek yemek öyle riskli ki artık..
YanıtlaSildüşüne düşüne bir hal oluyoruz.
o sebeple kalitesi yüksek yerlere öncelik veriyorum..
ama bilmediğimiz neler var kimbilir tabii..
hiç dışarda yemiyorum etimi de tanıdığım kasaptan alıyorum...en iyisi bu...
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum size. Mümkün olduğunca evde yemeğe çalışıyoruz bizde. Bakalım daha neler bekliyor bizi :(
YanıtlaSil